Cuma, Şubat 01, 2008

Asef #2: Zencefil soslu Mandalinali Browni

Katılan : Çerkez Kızı

URL : cerkezkizi.blogspot.com



MALZEMELER:

  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı tozşeker
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet mandalina kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı(bütün)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Un

KREMASI İÇİN:

  • 3 yemek kaşığı süt kreması
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 mandalina suyu
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş Antep fıstığı
  • ½ yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

Browni için yumurta ,şeker ve yağı karıştırın.

Mandalina kabuğunu ve suyunu ekleyin.

Kakao,zencefil,Antep fıstığı ile karıştırıp azar azar unu ekleyin.

Kabartma tozu ve vanilyayı katın.

Boza kıvamına gelince yağlı kağıt serili kalıba 1 -2 parmak yüksekliğinde dökün.

Önceden 175 dereceye ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin

Kalıptan çıkarın ters çevirerek dilimleyin

Üzerine kremasını koyarak servis yapın.

Krema için tüm malzemeleri bir cezve içinde karıştırın.

Krema biraz koyulaşana kadar pişirin.

Kaynatmamaya çalışın. Ilınınca servis yapın.

Afiyet olsun

1 Comment:

karamelam said...

çok iştah açıcı gözüküyor elinize sağlık