Cuma, Şubat 01, 2008

Asef #2 : Şuruplu Fıstıklı Tart

Katılan : Alev

URL : Uzakkose.blogspot.com

Hani bazı pastanelerde, içinde yumuşak sakız gibi bademli keki olan minik tartlar vardır ya işte bu ayki etkinlik için esin kaynağım bu miniklerdi. Ne kek gibi ne de tart gibidirler. Yediğinizde ağzınızda sakızımsı ve çok lezzetli bir tad bırakırlar. Tadı gerçekten aynı sakız gibi yoğun fıstık lezzetinde oldular. Minik mufin kek kalıbım olmadığı için şekilli yapmaya çalıştım ama sanırım görüntüleri üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor.

Malzemeler

Tart Hamuru

  • ¾ cup (180 mL) soğuk tuzsuz tereyağ
  • 2 cup (475 mL) Un
  • ¼ cup (60 mL) Şeker
  • ¼ tatlı kaşığı (1.2 mL) tuz
  • 1/3 cup (80 mL) buzlu su

İç malzemesi

  • 1 cup mısır şurubu (glikoz)
  • 2 cup Taze Beyaz Ekmek İçi
  • 2/3 cup antep fıstığı unu
  • 1 yumurta
  • 2/3 cup krema
  • 1/4 tatlı kaşığı zencefil tozu
  • Mandalina reçeli

Hazırlanışı

  1. İç malzemelerin reçel hariç hepsini rondoda karıştırın, en az 24 saat dolapta bekletin.
  2. Tart hamuru için malzemeleri su hariç rondoya koyup ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar karıştırın. Suyu eklediğinizde hamur toplanmaya başlayacaktır. Hamuru un kaplı tezgaha alıp yoğurun ve şeffaf folyaya sarıp min 1 saat dolaba kaldırın.
  3. Hamuru tart kalıbı veya istenilen kalıba göre açıp hazırlayın. Kalıbın içine mandalina reçeli sürün.
  4. Üzerine iç malzemesini aktarın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun

3 Comments:

İLKAY said...

Alevcim digglemeye çalıştım ama olmuyorrrr????
biraz zor iş bu oylama işi o yüzden de sanırım katılım az oluyor sanki::((?????

Alev said...

ilkay cim

Kayit olduktan sonra sayfaya geri donup digg diyorsun. Oylamanin en guvenilir yolu buydu. Birkere oy kullandiktan sonrada tekrar tekrar kayit olmanada gerek kalmiyor.

Alev said...

Ilkay
Digg oy kullanmissin sanirim. sorun yok dimi :)