Cuma, Şubat 01, 2008

Asef# 2: Antep fıstıklı, Zencefilli, Mandalina Reçeli

Katılan : Çilek

URL : Mis Çilek

Gereken malzeme listesi ve tarifi:

  • 1 kilo mandalina(arzu edilirse 1 adet yeşil limon)
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı rende taze zencefil
  • Bir avuç iç fıstık
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı


Mandalinaların kabuklarını iyice yıkadıktan sonra, su dolu bir kasede bir gün bekletiyoruz. Bu arada suyunu 3-4 kez değiştirmemiz gerek.

PÜF NOKTASI 1-Mandalinan
ın acısını almak için yapılıyor bu işlem.

Ard
ından mandalinaları yine kabukları ile ,kaynayan suyun içine atıp ,15 dakika kapağı da kapalı bir şekilde haşlıyoruz.(Ben bu arada ,yine kokusuna bayıldığım bir adet yeşil limonu da ,mandalinalar ile birlikte haşladım) Sonrasında ,hemen süzgeçe alıp ,soğuk suyun altında iyice soğutuyoruz.,ardından buzdolabında 15 dakika beklettim hepsini.

PÜF NOKTASI 2-Diri kalmas
ı ve dağılmadan rahat doğrayabilmek için ,yaptık bu işlemi.

Bu s
ırada ,6 su bardağı şeker ile iki su bardağı su karışımını bir tencerede kaynatmaya başlıyoruz. Tam 10 dakika ,biraz kıvamı koyulaşana değin kaynatıyoruz. Buzdolabında soğuyan mandalinaları ve limonumuzu çıkartıyoruz ve istediğimiz şekilde kesiyoruz. İster dilim dilim ,ister halka halka . Dilimlediğimiz mandalinaları ve iki tatlı kaşığı kadar rende taze zencefili de,kaynattığımız şerbete ilave ediyoruz.

PÜF NOKTASI 3-1 çay ka
şığı kadar tereyağını da ,reçelimiz köpüklenmemesi için ekliyoruz.

Ve hep beraber 25 dakika kadar daha kaynat
ıyoruz. Bu sürenin sonunda ,1 tatlı kaşığı limon tuzu ilave ediyoruz. 5 dakika daha kaynatyoruz ve sonrasında ocağın, altını kapatıyoruz. Bir avuç kadar iç fıstık ilave ediyoruz. Tencere içinde soğumaya bırakıyoruz reçelimizi. Eğer reçelimiz, soğuduktan sonra ,sulu olmuşsa, tekrar ocağa alıyoruz tenceremizi ve 5-6 dakika daha kaynatıyoruz.Tamamen soğuduğu zaman, artık kavanoza aktarabilirsiniz.

Afiyetle ve sevgiyle kalın.

1 Comment:

Adsız said...

çok güzel bir tarif ama ben yeni gördüm malum mandalina zamanı değil.acaba portakalla yapmak mümkün mü.ellerinize sağlık.teşekkürler