Katılan : Bilun Albayrak
URL : http://tatlidiyar.blogspot.com/

Gereken Malzemeler:
Hamuru için:
- 150 gr tereyağı
- 1½ yemek kaşığı pudra şekeri
- 250 gr un
- 1 yumurta
- ½ pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 tatli kasigi zencefil tozu
sosu için:
- 250 ml taze sıkılmış mandalina suyu
- 100 ml su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı toz şeker
üzeri için:
- toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
bütün malzememizi bir karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz.hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini kapatıp 15-20 dk buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla kullanacağımız kalıptan 2-3 cm büyük açıyoruz. Kalıbımızın içine kenarları yüksek olacak şekilde döşüyoruz, bir çatalla tabanına bir kaç delik açıyoruz ve 180 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.Pişen tartımızı tel ızgara üzerine alıp soğutuyoruz.
Diğer tarafta mandalina suyumuzu, suyumuzu, nişastamızı ve şekerimizi küçük bir tencereye alıp muhallebi gibi pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutuyoruz. Soğuyan tartımızı servis tabağına alıp içine soğumuş mandalina sosumuzu döküyoruz. Son olarak incecik çekilmiş antep fıstığıyla üzerini süslüyoruz.afiyet olsun....
2 Comments:
merhabalar
ben bilun albayrak
tarifi yazarken eksik yazmışım
size bir özür maili atmıştım ama haberiniz olmadı heralde
hamurda bir yemek kaşığı zencefil var
düzeltebilirseniz sevinirim
size kolaylıklar diliyorum
iyi günler
Cok harika bir tarif,özellikle yesil olmasi cok güzel görünüyor.Ellerine saglik canim.
Post a Comment