Cuma, Şubat 01, 2008

Asef #2 : Mandalinalı Straganof

Katılan : Nilay

URL : Cafe Sardunya

Malzemeler : ( 4 kişilik )
5oo gr. dana straganof ( ince uzun dilimlenmiş )
1 çay kaşığı toz zencefil
1 Türk kahvesi fincanı süt
3 yemek kaşığı soya sosu
8-10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 Türk kahvesi fincanı krema
2 mandalinin suyu
1 mandalinin rendelenmiş kabuğu
soya yağı
tuz
karabiber
4 adet kabak

Yapılışı :
Eti derin bir kapta süt ,zencefil ve soya sosuyla karıştırarak 3-4 saat kadar dinlenmesi için bırakiyoruz.
Kabakları soyup ince uzun doğradıktan sonra teflon tavada az yağda soteleyerek tuz ve karabiberle tadlandırıyoruz.
Tavaya yağ koyup ezdiğimiz sarımsağı hafif soteliyoruz. Ardından dinlenmiş etleri tavaya ekliyoruz. Kapağı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar etleri orta ateşte pişiriyoruz. Ardından ince doğradığımız mantarları ve mandalina suyunu ilave ediyoruz. Mantarlar da suyunu salıp çekince kremayı ,rendelenmiş mandalina kabuğunu ,tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.Eti servis tabağına aldıktan sonra ,sotelediğimiz kabaklardan etin kenarına koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış antepfıstığı serperek sıcak sıcak servis yapıyoruz.




Afiyet olsun...

0 Comments: