Katılan :Zehra
Yer : Almanya
URL : eyas.cookies.blogspot.com
Malzemeler
Hamuru :
- 150 gr.Un
- 1/2 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- 75 gr. Tozşeker
- 1 tutam tuz
- 1 Yumurta
- 75 gr. Tereyağ veya Margarin
İç Dolgusu:
- 150 gr.Pirinç
- 750 ml.
- Süt
- 2 yumurta
- 50 gr. Tereyağ veya Margarin
- 30 gr. Tozşeker
- 2 çorba kaşığı Lavanta Balı
- 1 çorba kaşığı kurutulmuş Lavanta Çiçeği ( Hazır satılan çay çiçeği de olabilir)
- 200 gr. kuru incir
İncirleri 4' e bölüp akşamdan ıslatın veya aynı gün kullanacaksanız kaynatın. İyice şiştiklerinde suyunu süzün ve bir kenara alın. Sütü Lavanta çiçekleri ile kaynatın,süzün ve yıkanmış pirinci ilave edin.Bir taşım kaynatıp altını kısın, Lavanta Balını ilave edin ve çok kısık ateşte yaklaşık 40 dk. demlemeye bırakın.
Diğer tarafta hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ve kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.Eğer hamur çok yumşarsa 5-10 dkç buzdolabında bekletin.Yuvarlak kelepçeli kalıbınızı kelepçesini takmadan yağlayın. Hamurun 2/3 'ünü merdane yardımı ile kalıbın boyutunda açın ve kelepçeye yerleştirin. Çatalla bikaç yerinden deldikten sonra önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 10 dk. ön pişirme yapın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yumurta beyazlarını ayırın ve kşpük haline getirin. Yumurta sarılarını şeker ve yağ ile krema haline gelene kadar çırpın. Ilınmış sütlü pirince ilave edin.En son yumurta beyazlarını da ilave edin. Kalan hamuru parmak kalınlığında uzun bir şerit haline getirin ve pişen hamurun kenarına yerleştirin. Parmaklarınız yardımı ile yaklaşık 3 cmç kadar bir kenar oluşturun. İncirleri hamurun üzerine dizin.Pirinç karışımını da güzelce tüm kalıbın içine doldurun.
Önceden ısıtılmış fırında (daha düşük ayar olmalı) 20-25 dk. pişirin.Sonra fırınınızın üst ızgara kısmını açıp tartın üzerinin kızarmasını sağlayın. Soğutup aryu ederseniz üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
0 Comments:
Post a Comment