Katılan : BURCU DOĞ BAECKENS
Şehir : İstanbul
URL : chaplincafe.blogcu.com
MALZEMELER:
Sütlaç için:
- 8 su bardağı süt
- 1+1/4 su bardağı tozşeker,
- 1 kahve fincanı kırık pirinç,
- 1/4 kahve fincanı pirinç unu(yaklaşık 1/4 kahve fincanı daha fazla koyuyorum)
- 1/4 kahve fincanı nişasta,
- su(1.5 su bardağı + 3/4 su bardağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz.
- + 6-7 adet kuru incir
Lavanta peltesi için:
- 1.5 çorba kaşığı lavanta
- 6 çorba kaşığı kaynar su
- 1.5 su bardağına yakın su(6 çorba kaşığı su ile beraber 1.5 bardak olacak)
- 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- çay kaşığının ucuyla pembe ve mavi gıda boyası
Süsleme için:
- kuru incir
Hazırlanışı
1.5 çorba kaşığı kuru lavantayı bir kaba koyup üzerine 6 çorba kaşığı kaynar su dökün ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kaşıkla veya parmaklarınızla çok az lavantaları ezip süzgeçle süzün.Taneleri atın suyunu bir su bardağına koyun.Üzerini oda sıcaklığında su ile tamamlayın.
Pirinci yıkayıp 1.5 su bardağı su ile haşlayın.Başka bir tencerede de sütü kaynatın.Pirinç suyunu çekip iyice yumuşayınca kaynar sütün içine boşaltıp pişmeye bırakın. Diğer tarafta bir kapta pirinç unuyla nişastayı karıştırın.
Sonra bu karışıma 3/4 bardak suyu azar azar,tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırırken akıtın. Karışım bulamaç haline getirin. Daha sonra bu bulamacı kaynayan sütün içine azar azar akıtın ve hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra içine şekeri ve tuzu atıp karıştırarak düğün çorbası kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Pişen sütlacınızın içine ufak ufak kesilmiş kuru incirleri karıştırın ve tatlı kaselerinize boşaltıp oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
Sütlacınız oda sıcaklığına geldikten sonra(!) önceden hazırladığınız lavantalı suyu nişasta ve şeker ile karıştırıp orta ateşte pelte kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
Sıcak pelteyi hızlıca sütlaç dolu kaselerin üzerine paylaştırın ve üzerini hala sıcakken dikkatlice düzeltin.
Üzerini kuru incirle arzu ettiğiniz gibi süsleyip pelte de oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın.Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Comments:
Post a Comment