Pazartesi, Ocak 07, 2008

Asef#1 : BADEMLİ İNCİR SELESİ

Katılan : Bahriye Güleryüz

Şehir : Ankara

URL : bahriye-degirmen.blogspot.com


Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 300 gram incir
  • 3 portakalın suyu
  • 1 çay bardağı badem
  • 1,5 çay bardağı pekmez
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı lavanta
  • 4 çay bardağı su

Yapılışı:

Ayıklanmış,yıkanmış pirinçleri 3 portakalın suyuyla ıslanmaya bırakalım.Diğer tarafta incirleri sıcak suya koyalım,yumuşasınlar.Bademleri 5 dakika sıcak suya koyup kabuklarını soyalım.Bir tencereye sıvıyağı koyup bademleri hafifçe kavuralım.Portakal suyundaki pirinçleri 3 çay bardağı suyla incelttiğimiz pekmezle birlikte tenceredeki bademlerin üzerine ekleyelim.Bir tülbente 1 çorba kaşığı lavantayı bağlayıp tencereye koyup kapağını kapatalım,ocağın altını kısalım.Pirinçler pişerken yumuşamış incirlerin içini yuva gibi açalım.Pişmiş pirinçleri bu yuvaya yerleştirelim.İncirlerin ağzını portakal kabuklarıyla kapatalım.Ağzı kapaklı yayvan bir tencereye doldurulmuş incirleri dizip bir çay bardağı suyla incelttiğimiz yarım çay bardağı pekmezi incirlerin dibine dökelim.Tülbentteki lavantamızı da unutmadan incirlerin yanına koyup tenceremizi kapatalım.Kısık ateşte 7-8 dakika pişirip ocağımızı söndürelim,bu şekilde 10-15 dakika ağzı kapalı dinlendirip servis yapalım.

Afiyet olsun….

0 Comments: