Pazartesi, Ocak 07, 2008

Asef#1 : LAVANTA ÇİÇEĞİ

Katılan : Nilay Cinisli

Şehir : İstanbul

URL : kitchenoclock.blogspot.com


MALZEMELER

  • 6 adet Milföy
  • 8-9 adet Kuru incir (küp küp doğranacak)
  • 1 portakal kabuğu (küp küp doğranacak)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
  • 100 gr. Rendelenmiş bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı lavanta

Üzerine serpmek için;

Pudra şekeri

HAZIRLANMASI:

1-Küp küp doğranmış kuru incirler ve portakal kabukları 5 dk. kadar haşlanır ve suyu süzdürülür.İçerisine 2 kahve fincanı suda, suyunu çekinceye kadar haşlanmış pirinçler ilave edilir.En son olarak da rendelenmiş bitter çikolata,toz şeker, rondodan geçirilmiş lavanta ilave edilir ve tüm malzeme iyice karıştırılır.

2-Milföyler yağlanmış kalıplara uçları dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir ve orta çukur kısımlarına hazırlanan harçtan yerleştirilir.

3-180 C ısıtılmış fırında 25 dk. kadar pişirilir.Lavanta çiçekleri soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.

0 Comments: