Katılan : Melisa
URL : mutfaknotları.com / mutfaknotları.blogspot.com
Malzemeler
- 15adet kuru incir
- 3yemek kaşığı toz şeker
- 1su bardağı süt
- 1çay bardağı pirinç
- 2yemek kaşığı şeker
- Üstünü geçecek kadar su
- 3-4 tane lavanta(kuru olarak kullandım)
Ayrıca içine
- 1 çay bardağı file Antep fıstığı
Üzeri için
- yeteri kadar Antep fıstığı
- 1çay bardağı glikoz
- 1çay bardağı su
- 100gr sütlü çikolata
- 1yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı.
İncirleri yıkayıp küçük doğrayıp robota alıyoruz.üzerine şekeri atıp robotta parçalıyoruz.tencereye alıp üzerine sütü ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen inciri yağlı kağıt üzerine 1-2 cm kadar kalınlıkta yayıyoruz.soğuması için dolaba alıp iç malzemeye başlıyoruz.
Suda lavanta tanelerini kaynatıp aromasını suya geçirdikten sonra bu sudan yeteri kadarını pirince ekliyoruz(pirincin üstünü geçecek kadar).2 yemek kaşığıda şeker ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.pirinçler yumuşayınca robota alıp şöyle bi parçalıyoruz.muhallebi kıvamına gelen pirinci incirin üstüne yayıyoruz.üstüne Antep fıstığını atıp 15-20dk soğumaya bırakıyoruz.istediğimiz sıcaklığa gelince yavaş yavaş inciri rulo sarıyoruz.servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu ve Antep fıstıklarını atıyoruz.
Çikolata içinde glikoz ve suyu tencereye alıp karıştırarak erimesini sağlıyoruz.eriyen malzemeyi ocaktan alıp içine yağı ardındanda çikolatayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.oda ısısında soğutup rulonun üzerine döküyoruz.
0 Comments:
Post a Comment