Pazartesi, Ocak 07, 2008

Asef #1 : LAVANTALI PILAV

Katılan : Betül Gültekin


Malzemeler

  • 3 bardak haşlanmış pirinc
  • 2-3 adet yeşil soğan
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru incir
  • 1 yemek kaşığı
  • Tereyağı
  • 1 çay kaşığı lavanta
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Tuz

HAZIRLARKEN

Yeşil soğan bir tavanın içine ince ince doğradıktan sonra, ceviz, kuru üzüm, tuz ve zencefil içine karıştırılıp tereyağı ile harlı ateşte 3-4 dakika pişirilir. Üstüne 1 çay kaşığı lavanta ve haşlanmış pirinç ilave edilerek iyice pişirilir.

AFİYET OLSUN MU OLSUN

0 Comments: