Pazar, Mart 02, 2008

Çikolata ve Armut soslu Biberli Krep


Katilan: Güzin arıkan

URL: http://karamelam.blogspot.com

2 Kişilik krep malzemesi için

  • 1 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar süt kıvamı cıvık ama su kadar da akıcı değil biraz daha yoğun olmalı
  • 1 armut
  • 30 gr kadar çikolata

Azıcık yağ döktüğümüz kızgın tavanın ortasına 1 kepçeden biraz az olan hamuru döküyoruz. Tavanın her yerine eşit olarak dağılmasını sağlıyoruz. 2 dakika sonra ters çevirip arka tarafını pişiriyoruz. Bu tarife göre 5 adet krebimiz çıkıyor.

Armutu tencerede haşlayıp püre haline getirelim ve benmari usulü erittiğimiz çikolatamızla karıştıralım.

Kreplerimizin içine sosumuzu koyalım ve katlayalım açılmasını önlemek için kurdeleyle bağlayalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun

0 Comments: