Katilan: Begüm Iyigün
Yer: Isvicre
Gerekli Malzemeler:
- 1/2 litre süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı badem tozu
- 6 yemek kaşığı irmik
- bir kac damla acıbadem aroması
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yumurtanın beyazı
Armutlu sos icin:
- 1/2 kg armut
- 50 ml elmasuyu
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- dövülmüş chili (yada chili tozu)
Cikolatalı sos icin:
- 100 ml krema
- 50 gr bitter cikolata
- 1 paket vanilyaşekeri
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- Süte şeker, bademtozu, irmik, bir kac damla acıbadem aroması ilave ediyoruz ve karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
- Yumurtanın sarısını cırpıyoruz, biraz muhallebiden ilave edip yumurtayı ılıtıyoruz ve sıcak muhallebiye ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Yumurtanın beyazını katılaşıncaya kadar cırpıyoruz ve dikkatlice muhallebiye yediriyoruz.
- Kalıblarımızı (6'lı silikon kalıbı kullandım) soğuk suyla yıkıyoruz ve irmik tatlımızı kalıblarımıza paylaştırıyoruz (5 adet). Buzdolabına koyuyoruz.
- Armutları soyup, uznunlamasına dörde bölüyoruz, cekirdeklerini cıkarıyoruz ve ince dilimlere kesiyoruz. Şekerli elma- / limonsuyunda orta ateşte armutları yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Chili'yle tatlandırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Kremayı şeker ve vanilyaşekeri ile kaynatıyoruz, ocaktan alıyoruz. Cikolatayı kücük kücük kırıp kremaya ilave edip iyice karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Tabağımızın ortasına cikolata sosundan döküyoruz, üzerine irmiktatlısını yerleştiriyoruz ve kenarlarını armutlarla süslüyoruz. Armutun sosunu armutların üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun...
0 Comments:
Post a Comment