Pazar, Mart 02, 2008

Çikolata Çanağında Armutlu Muffin


Katilan : Zehra
URL : www.eyas-cookies.blogspot.com
Almanya


Malzeme :

Muffin Hamuru

  • 85 gr.Tereyağ veya Margarin
  • 100 gr. Tozşeker
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 50 gr.parça çikolata
  • 175 gr.Un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 12 orta boy Armut (içine 2 adet)


Çikolata Çanağı için :

  • 100 gr. Sütlü çikolata
  • 100 gr. Bitter çikolata
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (acı)
  • Kağıt muffin kalıbı


Çanakları hazırlamak üzere 200 gr.Çikolataya benmari usulü eritiyorsunuz.Toz biberi katıp karıştırıyorsunuz.Kağıt kalıpların dışına bol çikolatayı fırça yardımı ile sürüp uyan bir bardağı ters çevirip kağıtları baş aşağı yerleştırıyorsunuz.İyice donması gerekiyor.

Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarin ile şekeri çırpıyorsunuz.Daha sonra yumurtaları tek tek ekliyorsunuz. Bir tarafta un ile kabartma tozunu eliyorsunuz. Diğer karışıma sütü ekliyorsunuz. Çikolata parçaları ile birlikte küp küp doğranmış armutu da ekliyorsunz.En son unlu karışımı ekleyıp 12 muffin kalıbına yerleştiriyorsunuz.Ortalarına kesmiş olduğunuz Armutun orta kısmını yerleştiriyorsunuz.Eğer uzun veya geniş gelecek olursa alttan ve kenarlardan keserek ortalama büyüklüğü bulabilirsiniz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kabarana kadar pişiriyorsunuz.Fırından çıkınca soğumasını bekliyorsunuz. Çikolata çanaklarının iyice soğuduğundan emin olduğunuzda kağıtları hafiçe çıkardığınızda çikolatadan çanaklarınız olmuş olacaktır.Serviş yaparken muffinlerinizi yerleştirip sunuma hazır hale getiriyorsunz.

1 Comment:

karamelam said...

zehracığım çok şık olmuş çok da değişik bravo diyorum:)))