Pazar, Mart 02, 2008

Aci Cikolata Soslu Armut Tatlisi


Katilan : Hasret
URL : www.hasretlilezzetler.blogspot.com.


Malzemeler:

  • 1 adet Armut
  • 60g konfetti, bitter chocolat
  • yarim kücük cay kasigi aci Peperoni
  • 8 adet konserve cekirdeksiz visne, süslemek icin 4-5 adet visne
  • 3 tatli kasigi visne suyu
  • 4 adet kurutulmus karanfil
  • 100 ml sivi krem santi
  • 1 paket krema sertlestirici
  • yarim yemek kasigi seker
  • 500 ml su
Hazirlanisi:
  1. Visneleri, visne suyunu ve peperoniyi "iyicene" mixerliyoruz. Kücük bir tencereye veya sos kabina sivi kremayi bosaltiyoruz, mixerledigimiz karisimi ve 50g konfetti bicak yardimiyla kücük parcalara ayirip ekliyoruz. Daha büyük bir tencereyi biraz suyla doldurup, cikolata tenceresini bu tencerenin üstüne yerlestiriyoruz ve kisik atesde suyu isitiyoruz. Cikolata su buhari ile erimeye baslayacaktir. Sürekli karistiralim. Tamamen eridikten sonra ocaktan alalim, sogumaya birakalim.
  2. 500 ml suyun icersinde sekeri eritelim, kaynamaya birakalim. Armutun kabuklarini soyuyoruz. Armutun dört bir yanina karanfilleri yerlestiriyoruz, kaynar suyun icine yavasca koyup yaklasik 30 dak. orta atesde birakiyoruz.
  3. Sogumus olan kremamisa krema sertlestirici ekleyip kremalasincaya dek mixerliyoruz. Biraz bekletiyoruz. Bu sirada kalan 10g konfettimizide eritip birazcik kaynar su ile sivilandirip karistiriyoruz.
  4. Servis tabagimizin ortasina kremamisi yerlestiriyoruz, ortasina karanfilli armutumusu yerlestiriyoruz. Kenarlarini visnelerle süslüyoruz. Üzerine eritigimiz cikolata sosumuzu döküp servis yapiyoruz.
  5. Afiyet olsun !!
Ben bu tarifi 3 adet armuttan yaptim, haliyle kremasini ve sosunuda biraz daha fazla yaptim, ölcülerini biraz degistirdim, ama eminimki bir sorun olmaz. Kafamdan uydurdugum bir tarif, ama gercekten cok lezzetli farkli bir tat ortaya cikti, herkese tavsiye ederim :)

Selam ve Sevgilerimle

1 Comment:

Adsız said...

Ellerine saglik hayatim :))