Cuma, Şubat 01, 2008

Asef #2 : Mandalina Salçalı Tart


Katılan : Gülden Kanburoğlu


URL: guldenelkan.blogcu.com


HAZIRLANIŞI

1. aşama: Mandalina kabuğu şekerlemesi

2. aşama: Mandalina salçasının hazırlanması

3. aşama: Tart hamurunun hazırlanması

4.aşama: Pişirilmesi

5.aşama: Süslenmesi

AŞAMA 1

4 adet mandalina

4 ym. kaşığı toz şeker

1 su bardağı su

4 adet mandalinanın kabukları iyice yıkanır, değişik şekillerde soyulduktan sonra kaynar suyun içinde 3 dakika kaynatılıp süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Bu işlem 3 defa tekrar edilir.

4 ym. kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı suyla şerbet hazırlanır. Mandalina kabukları içine atılır. 4_5 dakika kaynatılıp, kabuklar içinden alınır. Şerbet soğuyunca tekrar mandalina kabukları içine konur ve üzeri örtülerek buzdolabında bekletilir.( Tüm telaşım, mandalina kabukları ince olduğu için acaba parçalanır mı diyeydi. Neyse hiç bir şey olmadı. )

AŞAMA 2

1 su bardağı mandalina suyu

1 su bardağı portakal suyu

2 ym. kaşığı (silme ) nişasta

4 ym. kaşığı tepeleme toz şeker

1 çay kaşığı toz zencefil

Yarım çay kaşığı tarçın

1 kase ayıklanıp, bıçakla kıyılmış antep fıstığı

2 adet yumurta

Mandalina suyu, portakal suyu, tozşeker, yarım su bardağı suyla açılmış nişasta, tarçın, zencefil tozu karıştırılarak, sulu bulamaç haline gelene kadar pişirilir. Ateşten alınır. Ilınınca içine yumurtalar kırılır. Tahta kaşıkla iyice karıştırılıp yumurtalar yedirilir. Antep fıstıkları ilave edilip tekrar karıştırılır. Kapağı kapatılarak dolaba kaldırılır.

AŞAMA 3

1 paket hazır tart unu

100 gram margarin ( oda sıcaklığında )

2 yumurta

1 su bardağı mısır nişastası

Küçük tart kalıpları fırça yardımıyla margarinle yağlanır. buzdolabına konur. Diğer tarafta hazır tart unu,100 gram margarin ve 2 yumurta iyice yoğurulur. 1 su bardağı nişasta ilave edilerek tekrar yoğrulur ve buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirilir.

Tart kalıpları ve tart hamuru dolaptan alınır. Hamur 11 eşit parçaya bölünüp kalıpların içine konur ve her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde elle yayılır.( Hamurdan 11 adet çıktı.)

AŞAMA 4

Tart hamurlarının içine mandalina salçası paylaştırılır. Salça biraz sulu gibi görünüyor. Fakat önemli değil. Pişerken hem yoğunluğu artıyor, hem de kabarıyor. Daha önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

AŞAMA 5

Antep fıstığı

Badem içi

Marmelat

Mandaline şekerlemesi

Tartlarımız soğuyunca kalıptan çıkartılıp , üzerlerine biraz marmelat

sürülür ve iç kabukları ayıklanmış bademler yapıştırılır. Antep fıstığı ve mandalina şekerlemesi ile süslenir.

AFİYET OLSUN....

1 Comment:

Adsız said...

tartlar nefis gözüküyor. çok zahmetli olmuş belli ama deymiş. yenilebilirmi? sorusuna gelince ben yeriiiiiiiiim. ellerininize sağlık.