Katılan : Alev
Şehir : Cambridge / USA
URL :Uzakkose.blogspot.com
Malzemeler
- 100 gr. Pirinç
- 1/2 lt. süt
- 60 gr. tereyağ
- 40 gr. şeker
- 1 yemek kaşığı kuru lavanta
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İncir peltesi
- 4 adet incir
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
Hazırlanışı
- Sütü lavanta ile birlikte kaynatın ve süzüp sogutun.
- Ayrı bir kapta pirinçleri yaklaşık 2 bardak suda tüm sıvıyı çekene kadar haşlayın. Ilınan pirinçleri tekrar lavantalı süt ile çok az bir sıvı kalana kadar haşlayın.
- Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yağ, şeker, tuz ve yumurta sarılarını çırpın. Sütlü pirinç karışımını çırpmaya devam ederken yavaş yavaş ekleyin.
- Yumurta beyazlarını kar olana kadar çırpın ve diğer sütlü pirinç karışımına kaşıkla havasını söndürmeden yedirin. Fazla karıştırmayın.
- Yağlanmış ufak dikdörtgen borcam kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180C (375F) yaklaşık 40-45 dk. pişirin.
- İncir peltesi için; kurutulmuş incirleri biraz suda bekletin ve ufak parçalar halinde kesin.
- Şeker, portakal suyu ve incirleri ufak bir tavaya alın ve şeker eriyip tümü karamel haline gelene kadar 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın. İrice dövülmüş antep fıstıklarını ekleyip karıştırın. Şeffaf folya arasında ince bir kalıp halinde açın. Pirin kekini ortadan ikiye kesin arasına ve üstüne incir peltesini ince bir tabaka halinde koyun.
0 Comments:
Post a Comment